Huawei fit (deel 4 – Hardlopen)

Huawei fit (deel 4 – Hardlopen)

De Huawei Fit wordt nu ook gebruikt bij het hardlopen.

Op dit moment wordt de Huawei Fit gedragen door mijn vriendin, die tevens mijn echtgenote is 😉

In deel 1, deel 2 en deel 3 vertel ik over mijn eerdere ervaringen met de Fit.

Heart rate

Al langere tijd keek mijn vriendin met jaloerse ogen naar de watch die ik droeg, de Huawei Fit. Althans in mijn ogen keek ze er jaloers naar, doordat ik hem vol trots droeg en steeds weer liet zien hoeveel stappen ik die dag weer gezet had.

Na een aantal weken besloten dat zij de Huawei Fit een tijdje kon gebruiken. Ze wilde weer gaan hardlopen, dus dat kwam mooi uit. Zodoende kon de Fit ook gebruikt worden tijdens het sporten. Ook draagt zij het horloge op haar werk. Hier krijgt ze erg positieve geluiden te horen over het uiterlijk en de mogelijkheden van de Huawei Fit.

Het instellen van de Huawei Wear app en Huawei Fit verliepen ook goed en makkelijk op de telefoon van mijn vriendin.

Sportkleding en schoenen aan. Huawei Fit om de pols en Honor jasje aan!

Fit en gaan

De eerste keer hardlopen met de smart watch verliep goed. Het aanzetten op een hardloopsessie ging goed, alleen het uitzetten van het meten ging moeizaam. Na afloop van het hardlopen was ik meteen erg nieuwsgierig naar de resultaten die gemeten waren. Vol trots werden de resultaten getoond. Duidelijk waren de afstand, hartslag en snelheid te zien.

Ik merkte dat de Huawei Fit bij mijn vriendin een extra stimulans gaf om de volgende keer weer te gaan hardlopen. Ook werd er meteen gekeken om een eventueel trainingsplan aan te maken. Hierin kan je aangeven waar je voor wilt gaan trainen. Dit kan heel makkelijk via de Huawei wear app. Je gaat dan naar Training: Plan toevoegen.

Plan Fit

Vervolgens ga je naar afstand. Hier kan je kiezen uit verschillende afstanden.

Afstand Fit

En hierna kan je een startpunt aangeven en waar je naar toe wilt werken.

Startpunt Fit

Mijn vriendin gaf aan dat ze eerst wilt trainen zonder een plan, maar zeker van plan is om na verloop van tijd, als haar conditie weer boven gemiddeld is, hier naar te kijken.

Ik merk dat het op deze manier bezig zijn met sporten, mij ook direct prikkelt om weer hard te gaan lopen.

Alles bij elkaar valt de Huawei Fit dus nog steeds goed in de smaak.

Geef een reactie