Geef die eens aan mij, zegt mijn dochter…

Geef die eens aan mij, zegt mijn dochter…

Voordat ik er erg in had pakt mijn dochter de 10 inch tablet al uit en ging ermee aan de slag. “Oohhh… Cool, deze draait op Lollipop” roept ze kijkend naar de instellingen. Terwijl het uitpakken en installeren iets is waar ik normaal gesproken naar uit kijk, heb ik het deze keer mijn dochter laten doen.

klein1

De Huawei Mediapad T2 pro is een 10 inch groot tablet die 495 gram weegt, heeft een afmeting van 259.1 x 156.4 x 8.5 mm en ligt mede door het lichte gewicht goed in de hand. En komt met Android 5.1 Lollipop uit de doos.

Uiterlijk

Over het uiterlijk kunnen we kort zijn, die is van plastic waarvan de achterzijde stroef genoeg is waardoor deze niet uit je handen glijd. De achterzijde loopt helemaal door tot aan de voorzijde en is dus tevens ook de zijkant van de tablet. Aan de bovenzijde vinden we een aansluiting voor een hoofdtelefoon met daarnaast een speakergrill waarvan er ook één aan de onderzijde van het toestel bevindt. Als we de onderzijde verder bekijken zien we de micro-usb aansluiting om de tablet op te laden, met daarnaast  de microfoon. Microfoon? ja! want de Huawei mediapad T2 pro 10 inch kan ook gebruikt worden om mee te bellen en bezit dus ook een Nano sim slot. Of we gezien willen worden met een 10 inch tablet aan ons oor is maar de vraag, maar Huawei geeft ons wel die mogelijkheid. Nu we de klep toch omhoog hebben zien we ook dat het geheugen uitbreidbaar is met een microsd-kaart tot 256 GB, naast de standaard 16 GB interne geheugen. Aan de rechterkant zijkant bevindt de power button boven de volume button zoals we dat op elk toestel van Huawei zien, met aan de onderzijde van de rechterkant het klepje waarachter we de sim-kaart en de sd-kaart in kunnen doen.

Scherm

Het scherm beschikt over IPS 24 bit 1920 x 1200 pixels, en is net als de meeste tablets zeer gevoelig voor vingervlekken. Ook de weerspiegeling van het scherm (vooral buiten) is een minpuntje, maar verder is het scherm helder en komen de kleuren goed tot zijn recht.

klein3

Camera

Met een 8 megapixel camera op de achterzijde en een 2 megapixel aan de voorzijde kunnen we redelijke foto’s maken, maar hoeven we geen technische hoogstandjes te verwachten waarmee we een kans maken op een prijs in een wedstrijd. Wel zitten er voldoende functies bij de camera instellingen om de gemaakte foto’s te bewerken.

Onder de motorkap

De Huawei Mediapad T2 pro wordt aangedreven door Qualcomm Snapdragon 615 Chipset en beschikt over 8 rekenkernen, namelijk 4 x 1.2 GHz Cortex-A53 en 4 x 1.5 GHz Cortex-A53. Dit alles wordt aangedreven door een niet verwisselbare 6660 mAh batterij die tijdens mijn dochters gebruik van de tablet meer dan 2 dagen intensief gebruik meegaat, en bij stevig gebruik te denken aan uren YouTube filmpjes kijken en het spelen van spelletjes.

klein4

Geheugen

Zoals boven te hebben benoemd beschikt de Huawei Mediapad T3 pro over een interne geheugen van 16 GB en is uitbreidbaar met een geheugenkaart to 256 GB. Het werkgeheugen van 2 RAM is naar mijn inziens ook aan de lage kant, maar zoals gezegd heeft de tablet geen problemen met het kijken van YouTube filmpje en het spelen van spellen, terwijl mijn dochter het nog al eens verzuimd om de applicaties te sluiten.

Kleuren en prijzen

Deze tablet is verkrijgbaar in Pearl White en Charcoal Black of ook wel, wit en zwart…

Na een week met de Huawei Mediapad T2 pro te hebben gespeeld zal ik mijn dochter toch moeten vertellen dat deze weer terug gestuurd moet worden, waar ze niet blij mee zal zijn, want de Huawei Mediapad T2 pro 10.0 is toch wel haar favoriet geworden.

klein5

2 thoughts on “Geef die eens aan mij, zegt mijn dochter…

  1. Beste csfolmer,

   We hebben even gekeken voor je of de Huawei Mediapad T2 Pro een update naar Android 6.0 Marshmallow krijgt.
   Het is helaas zo dat deze tablet blijft steken op Android 5.0 Lollipop.

   Groetjes Robin

Geef een reactie