Huawei GR3

Huawei GR3

Sinds een paar dagen ben ik, naast mijn huidige telefoons, een beetje aan het “spelen” met de Huawei GR3.

Huawei GR3

De Huawei GR3?

De Huawei GR3 was voor mij een redelijk onbekend toestel. Wat het eigenlijk alleen maar interessanter maakte voor mij. Onderstaande bevindingen zijn natuurlijk altijd persoonlijk. Wat de ene mooi vindt, hoeft de andere weer niet mooi te vinden. Het grote voordeel is: Er is voor iedere smaak wel een toestel te vinden 😉

Huawei GR3 3

De GR3 ziet er erg mooi uit, vind ik. Een strak toestel met een metalen achterkant. Ik denk dat dit een toestel is wat het vooral op middelbare scholen best goed zou kunnen doen. Mijns inziens heeft het wat weg van een “eifoon”. Nu houd ik er helemaal niet van om toestellen met elkaar qua uiterlijk te vergelijken, maar heb het dan nu toch gedaan.

Huawei GR3 metaal

De Huawei GR3 heeft een scherm van 5.0 inch groot. Hier moet ik zelf even aan wennen. Dit komt omdat ik de laatste jaren vooral grotere toestellen heb gebruikt. Maar ik merkte ook dat ik er snel aan kon wennen. Ook zit het wat fijner in je broekzak, dan een groter toestel.

Het toestel is iets dikker dan de duurdere toestellen, maar ik vind dat je dit niet echt merkt. Je ziet dit pas als je verschillende toestellen naast elkaar legt. Die (paar) millimeter vallen in de praktijk echt niet op.

Huawei GR3 dikte

Het scherm vond ik erg helder. Vanuit verschillende hoeken was het scherm nog goed leesbaar.

Het toestel ligt lekker in de hand en komt niet glad over. Hiermee bedoel ik dat het niet zomaar uit mijn handen gleed! Sommige toestellen durf ik niet altijd goed vast te houden, omdat ik bang ben dat deze zal vallen. Dat had ik bij dit toestel niet.

Waar te koop?

Ook ben ik even gaan rondkijken waar de Huawei GR3 nu eigenlijk te koop is. Het viel mij direct op dat er steeds een ander toestel van Huawei in beeld kwam. Namelijk de Huawei P8 lite smart. Dit maakt het er, mijns inziens, niet makkelijker op. Zijn dit twee dezelfde toestellen of toch weer niet? Op de officiële site van Huawei is de Huawei GR3 te vinden als toestel en er wordt niet gesproken over de Huawei P8 Lite Smart. In de online winkels is vooral de Huawei P8 lite smart (GR3) te vinden. Hoe het ook zij, op de verpakking staat duidelijk Huawei GR3.

Dit toestel is online te koop voor iets minder dan 200 euro. Het viel mij wel op dat dit toestel niet overal meer makkelijk verkrijgbaar is.

GR3 verpakking

EMUI?

Ook deze Huawei draait natuurlijk op EMUI. De versie waar de GR3 op draait is EMUI 3.1 Lite. DE grootste ergenis van velen is bij de oudere EMUI versies het ontbreken van een app drawer functie. In de nieuwste versie is deze ondertussen toegevoegd. Nu denk ik dat het gemis voortkomt uit gewenning. En als je langere tijd zonder app drawer werkt, je het ook niet meer zal missen. Maar Huawei heeft wel een app zoek functie. Als je naar beneden schuift over het scherm, dan komt er een zoekscherm. Hier kan je zoeken naar verschillende dingen, zoals contact en app’s.

Huawei GR3 zoekfunctie

 

Specificaties?

Ik kan nu natuurlijk de specificaties van dit toestel gaan opsommen. Daar heb ik absoluut geen zin in. De kans dat er een klein foutje in zal staan is erg groot. Kijk maar eens rond op het internet en je ziet dat er regelmatig specificaties niet goed overgenomen worden. Ik vermeld daarom liever de link naar de specificaties, zoals Huawei vind dat ze van de GR3 zijn. Hier kan je deze vinden.

overdefoon

 

Foto’s?

Een belangrijk onderdeel van een smartphone is de camera voor mij. Ik maak de laatste jaren veelal foto’s met mijn telefoon. Hier stel ik persoonlijk hoge eisen aan. Helaas voldoet de GR3 niet aan deze hoge eisen. Ik vind de kleuren niet goed overkomen op het plaatje. De foto’s geven een doffere kleur dan de werkelijkheid. Dit vind ik zelf erg jammer.

Geluid?

Het geluid uit de Huawei GR3 is erg blikkerig. Nu vind ik dat de meeste telefoons een slecht geluid produceren. Indien je met een telefoon muziek wilt luisteren zal je dit meestal met een koptelefoon moeten doen. Ten eerste is het geluid dan beter en ten tweede dan heeft je omgeving er ook geen hinder van, mits je geluid niet te hard staat. Het zal in de toekomst wel steeds moeilijker worden om met een telefoon aan de oplader muziek te luisteren met een koptelefoon. Dit omdat het blijkbaar erg modern is om de koptelefoonaansluiting weg te laten!

Conclusie?

Persoonlijk vind ik het een mooi toestel. Ligt lekker in de hand en heeft een helder scherm. Helaas voldoet het niet aan mijn eisen. Maar indien je minder waarde hecht aan goede foto’s en geluid, dan is het, mijns inziens, een prettig toestel. Aan de nadere kant denk ik dat er in deze prijsklasse meer keus is, die beter zal presteren. Te denken valt hierbij aan de Honor 5C of Honor 5X, die ook van Huawei zijn.

#TeamHuaweiNLAmb

 

Geef een reactie