Huawei Fit (deel 3 week 4)

Huawei Fit (deel 3 week 4)

Nu ben ik ondertussen weer 2 weken verder in vergelijking met mijn vorige stukje tekst “Huawei Fit (deel 2: Een week met de Fit)oftewel mijn vierde week met de Huawei Fit.

Ik moet dan ook zeggen dat ik nog steeds erg tevreden ben over en met de Huawei Fit.

Nu na vier weken gebruik gemaakt te hebben van deze betaalbare smartwatch, draag ik deze nog steeds met veel plezier. Dat vind ik zelf heel wat, aangezien ik nooit horloges heb gedragen. Nou nooit? Oke dan, vroeger. Heel vroeger droeg ik wel een Casio horloge. Je weet wel zo’n jaren tachtig horloge. En ja ook ik heb het model zelfs nog gehad met een rekenmachine erop. Een fantastisch ding was dat.

Maar ook dit horloge draag ik met erg veel plezier. Ik mis hem zelfs als ik hem ‘s ochtends nog niet om heb. Ik merk ook dat ik me meer bewust ben van de stappen die ik, eventueel, nog zou moeten maken. Dus vanuit dat oogpunt draagt het bij aan de gezondheid of althans aan de bewustwording ervan.

Stappen en afstand

Werk en vrije tijd.

Zoals ik al eerder aangaf is er goed te zien wanneer ik heb gewerkt, heb gewandeld tijdens werk en wanneer ik een vrije dag heb of meer kantoorwerk heb gedaan. Op werkdagen loop ik dus echt wel meer dan op vrije dagen, ondanks mijn wandelingen met de hond. In de zomermaanden zal dit waarschijnlijk anders zijn, aangezien ik dan in de avond flinke wandelingen maak met de hond. Nu ben ik meteen benieuwd of ik tegen die tijd nog zo enthousiast ben over de Huawei Fit.

Week Fit

Notifications?

Afgelopen dagen ook de smartwatch gesynchroniseerd met de telefoon om notificaties binnen te krijgen. Dit werkte erg prettig. De berichten kwamen duidelijk voelbaar door trillingen binnen. Ook de tekst was duidelijk leesbaar. Zelf vind ik het niet prettig om continu berichten binnen te krijgen. En zeker niet tijdens mijn werk. Maar deze notificaties kan je in de Huawei Wear app gemakkelijk aan en ook weer uit zetten. Of gewoon tijdelijk je Bluetooth uitzetten op je telefoon, waardoor je deze berichten ook niet binnen krijgt.

Notifications

Fietsen?

Ik had in mijn vorige review aangeven ook te gaan testen met de workout Fietsen. Hier kan ik heel kort over zijn. Dit heb ik nog niet uitgetest, maar zal ik zeker een keer gaan doen 🙂

Wear app

Conclusie:

Nog steeds erg tevreden over de Huawei Fit.

Hij lijkt goed de afstand te meten.

Een duidelijk leesbaar display voor datum, tijd, stappen, hartslag en ook de notificaties zijn goed leesbaar.

De batterijduur blijft erg goed. Nog steeds maar 1 keer per week opladen.

Tot zover mijn bevindingen tot nu toe.

 

Geef een reactie