Huawei Fit (deel 2: Een week met de Fit)

Huawei Fit (deel 2: Een week met de Fit)

In mijn vorige review schreef ik dat ik terug zou komen op de Huawei Fit en mijn actuele ervaringen ermee.

Ik heb de Huawei Fit nu een week in gebruik. Deze smartwatch valt mij absoluut niet tegen en heeft een goede batterijduur.

Ik gaf eerder al aan dat ik niet gewend ben om een horloge te dragen. Dit is ook niet altijd even handig met mijn werkzaamheden, maar afgelopen week heb ik de Fit dagelijks gedragen. Ook tijdens mijn werk. Leuk om te zien dat ik aardig wat meters maak tijdens mijn werkzaamheden. Dit wist ik al, maar nu werd het ook inzichtelijk. Door mijn werkzaamheden als verpleegkundige in de psychiatrie en gehandicaptenzorg loop ik, bij momenten, wat af over de afdelingen en in de omgeving met cliënten/patiënten.

Ik heb de Huawei Fit alleen overdag gedragen. Je kan de Huawei Fit ook ‘s nachts omhouden, zodat hij ook je slaapgedrag meet, maar dat gaat mij iets te ver. Ik vind het fijn om ‘s nachts zonder sieraden te kunnen slapen. De Fit zal hier bij mij geen verandering in brengen.

Wat mij het meest is opgevallen afgelopen week is dat de batterij van het horloge na 7 dagen nog steeds niet opgeladen hoefde te worden. Dit is een absoluut pluspunt, mijns inziens. Er is niets zo vervelend als je je smartwatch wilt omdoen en deze is tijdens het gebruik ineens leeg.

Dag 7 accu

Verlichting en display.

In het begin had ik het idee dat de verlichting van de smartwatch erg zwak is. Maar nu ik hem dagelijks heb gebruikt merk ik dat het licht niveau erg prettig is. Een horloge moet geen externe verlichtingsbron zijn. Bij de instellingen kan je ook aangeven of je the backlight off, auto of on wilt hebben. Ik heb deze op on staan. Op het moment dat ik dan “zachtjes” tik op de watch, dan is duidelijk de tijd en overige dingen te zien.

Backlight off-on

Een leuke bijkomstigheid is de datum en secondewijzer. Deze komen tevoorschijn op het moment je je pols beweegt. Dus als je op je horloge kijkt, dan zal ineens de secondewijzer en dag plus datum te zien zijn.

Secondewijzer en datum

Heart rate.

Mijn hartslag lijkt hij redelijk goed op te nemen. Ik heb niet gemerkt dat de Fit geen gegevens kon doorgeven. Hij lijkt steeds mijn hartslag te kunnen vinden. Ook lijken de gegevens redelijk in de buurt te komen. Duidelijk zijn de momenten van inspanning, ontspanning en spanning te zien in de grafieken van de hartslag. Deze kan je zien in de Huawei Wear app, maar ook op de Fit.

Heart rate

Stappenteller.

Ook lijkt het dat hij redelijk goed de hoeveelheid stappen aangeeft. Dit is niet bij iedere smartwatch of stappenteller het geval. Hij geeft aan hoeveel stappen je hebt gemaakt en daarbij de afstand in km.

Huawei Wear App

Ik moet ook eerlijk zeggen dat de Fit erg goed samenwerkt met de Huawei Wear app. Ik ben nog geen problemen tegengekomen met de gegevensoverdracht tussen die twee.

app

En natuurlijk kan je in de Huawei Wear app zien hoe goed je bezig bent afgelopen periode. Hierbij kan je aangeven of je dit per dag, week of maand wilt zien.

Weekrapport
Weekrapport

En er zit ook een beloningssysteem in. Hier kan je medailles verdienen en dan kan je heel de wereld laten zien hoe goed je bezig was afgelopen periode. Huawei Fit Medaille rapport

 

In mijn volgende review wil ik ook gaan kijken hoe de Fit werkt op de fiets, aangezien dit ook als Workout staat aangegeven.

Cycle

Update

En nu zal ik de Huawei Fit gaan opladen, zodat ik straks de nieuwste software kan gaan updaten. Ik kreeg namelijk een melding dat er een update beschikbaar is. Hiervoor moet je altijd voldoende batterijlading hebben. Minimaal 20% staat er aangegeven, maar ik doe het updaten liever met een volle acculading.

Huawei Fit Update 1.3.59

One thought on “Huawei Fit (deel 2: Een week met de Fit)

Geef een reactie