Huawei Fit (deel 1: Eerste bevindingen)

Huawei Fit (deel 1: Eerste bevindingen)

Sinds zondag 27 november 2016 heb ik de Huawei Fit in gebruik.

 

HuiaweiFit2Het opstarten en instellen van de Huawei Fit verliep erg makkelijk. Als eerste heb ik de smartwatch opgeladen met de bijgeleverde oplader. Een stekker zat er niet bij, maar die heb ik ondertussen meerdere op voorraad.

Nadat de watch opgeladen was, heb ik Huawei Wear geïnstalleerd op de Honor 8 via de Playstore. Ook dit ging makkelijk.

Fit en honor8

Na het opstarten van de app Huawei Wear en het doorlopen van de overeenkomsten enz kon ik de Huawei Wear koppelen met de Huawei Fit. Hij vond gemakkelijk de smartwatch via bluetooth en de koppeling was gemaakt. Meteen hierna kreeg ik de melding dat er een update beschikbaar was. Het updaten verliep voorspoedig.

Update fit2

Zoals ik al schreef draag ik de Huawei Fit sinds zondagmiddag. Normaliter draag ik geen horloge of smartwatch. Wel heb ik een tijdje gelopen met de Honor band Z1 en die vergelijk maakte ik dan ook meteen met deze watch.

Fit en Z1

Persoonlijk vind ik de Huawei Fit er net iets mooier uitzien. Ook werkt het “scherm” beter dan die van de Z1 en de Huawei Fit is een stuk uitgebreider dan de de Z1.

De Huawei Fit heeft een hartslagmeter in de watch verwerkt. Of deze altijd even goed werkt en de juiste hartslag aan geeft, dat durf ik niet te zeggen. Maar als je altijd met hetzelfde apparaat iets meet, dan heb je voor jezelf wel een ijkpunt. En daar gaat het tenslotte om. Het is namelijk niet ontworpen voor de medische wereld.

Op het moment dat je gaat hardlopen via cardio oftewel je gaat hardlopen aan de hand van je hartslag, vind ik dat je altijd goed moet luisteren naar je lichaam. Natuurlijk kan je de Huawei Fit instellen, dat hij een seintje geeft bij een bepaalde hartslag, maar luister altijd naar je lichaam!

Ook kan je een runningplan toevoegen in de Huawei Wear app. Erg leuk als je in training bent voor bijvoorbeeld een bepaalde afstand.

Op de watch kan je een workout instellen, op het moment dat je daadwerkelijk een training of iets dergelijks gaat doen. Deze kan je instellen op hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen en loopband.

Zwemmen staat ook in dit lijstje, aangezien de Fit waterdicht is, met als kanttekening dat je hem niet moet dragen in zoutwater.

Gisteren en vandaag heb ik de Fit gebruikt bij de wandelingen met mijn hond. Ik vond het erg leuk lopen met deze sportwatch. De Fit maakt gemakkelijk verbinding met de Huawei Wear app, waarop je duidelijk kan zien wat de Fit allemaal gemeten heeft. En het is niet noodzakelijk dat de Huawei Fit continu in verbinding staat met je telefoon.

HuaweiWear2HuaweiWear1

De Huawei Fit is op dit moment exclusief te koop bij Coolblue in de Huawei Fit Moonlight Silver Orange versie. De Huawei Fit Titanium Grey Black is exclusief te pre-orderen bij Coolblue.

Hierboven heb ik vooral mijn eerste indruk beschreven. Binnenkort zal ik wederom schrijven over mijn bevindingen.

#TeamHuaweiNL

Geef een reactie