Huawei lanceert eerste commerciële 5G apparaat

Huawei lanceert eerste commerciële 5G apparaat

Balong 5000 chipset geïntegreerd in 5G CPE Pro

Huawei heeft op 24 januari het eerste commerciële 5G apparaat gelanceerd, aangedreven door de 5G multi-mode chipset Balong 5000. Samen zorgen zij voor ‘s werelds snelste draadloze verbinding voor je smartphone, je huis, je kantoor en voor onderweg.

De Balong 5000 chipset luidt officieel het 5G tijdperk in. Naast smartphones ondersteunt deze chipset ook een breed scala aan 5G-producten, zoals 5G-modules en breedbandtoestellen voor thuis en in voertuigen. Het geeft consumenten een gloednieuwe 5G-ervaring in verschillende omgevingen.

De Huawei 5G CPE Pro ondersteunt zowel draadloze 4G als 5G netwerken. Op een 5G-netwerk kan een 1GB HD video in drie seconden gedownload worden en 8K video’s kunnen gemakkelijk worden gestreamd zonder hapering. Dit zet een nieuwe benchmark voor CPE’s voor thuisgebruik. Naast thuis kan de Huawei 5G CPE Pro ook gebruikt worden door kleine en middelgrote ondernemingen voor supersnelle breedbandtoegang.

De Huawei 5G CPE Pro met nieuwe Wi-Fi 6-technologie levert snelheden tot wel 4,8 Gbps. Het is de eerste 5G CPE die HUAWEI HiLink protocollen ondersteunt waardoor smarthomes in het 5G-tijdperk worden gebracht.

Als 5G-pionier begon Huawei al in 2009 met onderzoek naar en de ontwikkeling van 5G en momenteel is het de enige leverancier in de industrie die end-to-end 5G-systemen kan leveren. Huawei heeft meer dan 5.700 ingenieurs die toegewijd zijn aan 5G R&D, waaronder meer dan 500 5G experts. In totaal heeft Huawei wereldwijd 11 gezamenlijke innovatiecentra opgericht voor 5G-oplossingen.

Huawei’s 5G smartphones met geïntegreerde Balong 5000 chipset worden dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona uitgebracht.

Geef een reactie