De Superphone volgens Richard Yu

De Superphone volgens Richard Yu

Richard Yu

Wat is de toekomst van de Smartphone? De laatste ontwikkelingen zijn niet superspannend maar geleerden vertellen ons wel dat er meer in het vat zit voor onze ‘grote vriend’ namelijk de Superphone. Huawei’s Richard Yu heeft daar wel een idee over.

De SuperPhone

Huawei ziet de Smartphone zeker een toekomst, maar dan wel in combinatie met andere technieken dan de huidige.
Volgens de CEO van de Consumer Business Group Richard Yu zal de Smartphone niet langer meer een passief toestel zijn maar een actieve rol gaan spelen binnen ons leven.

Samen met de techniek genaam artificial intelligence (AI) zal de Smartphone zich gaan ontwikkelen tot een Superphone. We zullen hem niet alleen meer gaan gebruiken voor de communicatie tussen zender en ontvanger maar de Superphone zal zich ontwikkelen tot een persoonlijke assistent.

Overload

De wereld waarin we ons begeven geeft ons een overload aan informatie en we zullen als mens een assistent nodig hebben om deze informatie te verwerken. Deze assistent is AI.
Deze techniek zal er ook voor kunnen zorgen dat we in een meer natuurlijke manier kunnen gaan reageren op deze informatie.

Roadmap

Huawei bereidt zich als een van de leidende merken in de wereld voor op de komst van zo een Superphone. Richard Yu zegt dat Huawei zich in 4 verschillende gebieden aan het ontwikkelen is namelijk device, connectivity, cloud en chipset.

De Superhone zal meer mogelijkheden hebben dan de mens zelf in de vorm van sensors. Het toestel zal kunnen zien, horen, ruiken, proeven en voelen maar zal ook enkele vaardigheden hebben die we van Robits kennen. Samen met de AI zal het toestel in staat zijn een 100% copie te zijn van de mens.

huawei-introduces-liteos-specifically-tailored-for-internet-of-things

Internet of Things

Een tweede belangrijke techniek is die van Interet of Things (IoT), deze zal de grenzen opheffen tussen de fysieke en de virtuele wereld. Daarmee kan er een connectie gemaakt worden met de platformen voor onder andere auto’s en mobiele zakelijke netwerken

Toekomst

Niemand kan de toekomst helemaal accuraat voorspellen, maar de voorspelling van Richard Yu zal er niet ver naast zitten. Hoe ziet de toekomst van de Smartphone er volgens jou uit?

Bron

 

Geef een reactie