HUAWEI kondigd uitrol EMUI 9.1 aan

HUAWEI kondigd uitrol EMUI 9.1 aan

Update sneller, soepeler en slimmer

Huawei kondigt aan dat EMUI 9.1, Huawei’s nieuwste besturingssysteem gebaseerd op Android Pie, geïmplementeerd wordt op een aantal Huawei-apparaten vanaf medio juli. Hierdoor wordt de gebruikerservaring sneller, eenvoudiger en veiliger. Huawei voorziet consumenten ook van Android diensten en veiligheidsupdates, voor een optimale ervaring.

De update biedt belangrijke optimalisaties die de algemene gebruikerservaring verbeteren, inclusief de meest recente Android veiligheidsupdates en een verbeterde game-ervaring, met dank aan GPU Turbo 3.0. Andere verbeteringen zijn onder andere een vlottere gebruikerservaring wanneer klanten HUAWEI Share OneHop* gebruiken, wat een eenvoudige overdracht van bestanden tussen hun smartphone en PC mogelijk maakt en een verhoogd aantal (500 tot 1500) scèneherkenningsmogelijkheden in de Master AI-cameramodus, waardoor de fotografische ervaring van de gebruikers nog beter wordt.

“We streven naar de beste gebruikerservaring en dragen consequent bij aan een open Android innovatie. In eerste instantie hebben we EMUI 9.1 gelanceerd op onze nieuwste smartphone – de P30 series, waarop we goede feedback ontvingen van onze klanten. Daarom zorgen we ervoor dat EMUI 9.1 ook beschikbaar wordt voor onze andere apparaten” aldus Walter Ji, President van Huawei West Europa Consumenten Business Groep.

Intelligent Design
Het nieuwste EMUI 9.1 interface ontwerp consolideert het instellingenmenu, waardoor er meerdere stappen verwijderd worden wat zorgt voor een eenvoudigere gebruikerservaring. Ook bevat het nieuwe achtergronden en thema’s geïnspireerd op de natuur en zijn de pictogrammen van de apps opnieuw ontworpen voor een realistischer beeld.

Next Level Gaming
GPU Turbo 3.0 verbetert de mobiele game-ervaring door meer games te ondersteunen dan ooit tevoren, terwijl de vertraging van het scherm met 36% verlaagd wordt en de systeemprestaties geoptimaliseerd worden voor een ononderbroken spel.

Easy PC Transfer
Dankzij EMUI 9.1 kunnen gebruikers nu foto’s, video’s en documenten binnen een paar seconden met HUAWEI Share OneHop* verzenden door met hun telefoon te tikken op een verbonden Huawei PC. Gebruikers kunnen ook gemakkelijk documenten kopieëren en plakken op verschillende toestellen én een PC schermopname van 60 seconden maken die automatisch wordt opgeslagen op hun telefoon.

Digitale gezondheid
EMUI 9.1 biedt functies die een gezonde digitale lifestyle bevorderen, zoals schermtijd statistieken, slaaptijd management, ouderlijk toezicht over het smartphone gebruik van kinderen etc. Ook kunnen door middel van de wellbeing functies de apps, downloads, gedeelde locaties en track devices worden gemanaged.

Beschikbaarheid
De EMUI 9.1 software update wordt vanaf half juli uitgerold over 24 Huawei toestellen**, om te beginnen met de HAUWEI Mate 20 X en de Porsche Design HUAWEI Mate 20 RS.

*Informatie over Huawei OneHop features:
• Met Huawei’s one-touch OneHop service kunnen gebruikers op een snelle manier documenten heen en weer sturen van hun Huawei PC naar hun Huawei toestel.
• OneHop File Sharing – gebruikers tikken simpelweg met hun telefoon op hun PC, waardoor foto’s, video’s en documenten draadloos worden uitgewisseld met een snelheid tot 30MB/s.
• OneHop Screen Recording – gebruikers schudden hun telefoon en tikken ermee op hun PC waardoor automatisch het scherm van de PC wordt opgenomen gedurende 60 seconden. De opname wordt vervolgens op hun telefoon opgeslagen om snel te kunnen delen.
• Clipboard sharing – gebruikers kunnen tekst op het ene toestel kopieëren en door middel van Clipboard direct plakken via een ander toestel (Huawei telefoons, tablets en PC)

**Informatie over de uitrol van EMUI 9.1:
De volgende Huawei toestellen ontvangen vanaf half juli de EMUI 9.1 software update: