MWC 2019: Huawei introduceert indrukwekkende reeks aan innovatieve producten

MWC 2019: Huawei introduceert indrukwekkende reeks aan innovatieve producten

Op het Mobile World Congress 2019 in Barcelona heeft Huawei een breed scala aan vernieuwingen aangekondigd. Tijdens een centrale persconferentie passeerden nieuwe MateBooks en een 5G CPE apparaat de revu. Als klap op de vuurpijl werd de 5G vouwbare smartphone gepresenteerd. Alle producten passen in de strategie van het bedrijf om een supersnel en volledig geïntegreerd ecosysteem te creëren waarmee gebruikers sneller en makkelijker dan ooit tevoren met de wereld in contact kunnen staan.

Als enige fabrikant heeft Huawei een volledig assortiment end-to-end 5G-producten met chipsets, edge- en cloudservices. Het bedrijf is vastbesloten daarmee de ultieme ‘smart life’ te creëren. Richard Yu, CEO van Huawei CBG: “Met het aanbreken van het tijdperk van alomtegenwoordig supersnel internet eisen consumenten revolutionaire ervaringen. Huawei wil met een volledig geïntegreerd ecosysteem van slimme 5G apparaten een bijdrage leveren aan hun connectiviteit. We zullen er alles aan doen om smart living bereikbaar te maken voor iedereen – zowel thuis als op kantoor – en gebruikers een ongeëvenaarde 5G ervaring te bieden.”

Vernieuwde HUAWEI MateBook X Pro
Vorig jaar tijdens MWC introduceerde Huawei de MateBook X Pro. Deze allereerste FullView notebook was baanbrekend op het gebied van design, prestaties en connectiviteit en hielp Huawei aan een vooraanstaande positie binnen de laptops. Vandaag lanceert Huawei een volledig vernieuwde versie van de ultrabook. De nieuwe MateBook X Pro is zowel van binnen als van buiten een echt vlaggenschip, met een gezandstraalde behuizing die uit één stuk gemaakt is en zeer krachtige prestaties.

De notebook herbergt een 13.9-inch 3K Ultra FullView beeldscherm met een scherm-toestelverhouding van liefst 91 procent. Het scherm ondersteunt tot 10 simultane aanrakingen op het touchscreen en ‘s werelds eerste Fingers Gesture Screenshot (beschikbaar met HUAWEI PC Manager 9.1) waardoor een sterk intuïtieve gebruikservaring ontstaat. Met een 8e generatie Intel® Core™ i7 8565 processor en NVIDIA® GeForce® MX250 GPU met 2GB GDDR5 is het topmodel HUAWEI MateBook X Pro een echte krachtpatser. De ultra notebook heeft verder breedband WiFi, Bluetooth 5.0 en een snelle Thunderbolt™ 3 poort. Met het Dolby Atmos® Sound System hebben gebruikers een bioscoopervaring waar ze ook zijn.

Ook op het gebied van connectiviteit is de nieuwe notebook baanbrekend. De MateBook X Pro ondersteunt HUAWEI Share 3.0 OneHop, een feature die overdrachtsproblemen tussen Windows en Android telefoons verhelpt. Hiermee kunnen gebruikers niet alleen foto’s en video’s, maar ook documenten uitwisselen tussen hun smartphone en computer (30 Mbps). Ook schermopnames zijn makkelijk te maken. Door de telefoon te schudden en “PC HUAWEI Share” aan te tikken op de MateBook, wordt een schermopname van de notebook naar de smartphone gestuurd. Huawei heeft ook Clipboard Sharing ontwikkeld, waarmee gebruikers gemakkelijk gekopieerde content kunnen delen met andere apparaten.

De nieuwe mainstream HUAWEI MateBook 13 en HUAWEI MateBook 14
Artistiek, innovatief en intelligent. De nieuwe HUAWEI MateBook 13 en 14 zijn gericht op een jonge doelgroep en maken de laatste technologie bereikbaar voor de massa. Ze combineren FullView beeldschermen met krachtige prestaties, draagbaarheid, duurzame kwaliteit en stijlvol design. Hoewel de laptops gericht zijn op het grote publiek, ondersteunen ook zij revolutionaire connectiviteit tussen smart devices en computers.

Beide notebooks hebben een FullView beeldscherm met 3:2-scherm, waardoor productiviteitsapps zoals Microsoft Word meer inhoud weergeven en het gebruiksgemak toeneemt. De beeldschermen hebben een zeer dunne rand en ondersteunen tot 10 simultane aanrakingen op het touchscreen. De nieuwe MateBooks hebben allerlei features die het gebruiksgemak vergroten zoals Finger Gestures Screenshot (beschikbaar voor MateBooks met touchscreen en HUAWEI PC Manager 9.1).

De topmodellen van de HUAWEI MateBook 13 en MateBook 14 worden beide aangestuurd door een 8e generatie Intel® Core™ i7 8565U processor en een NVIDIA® GeForce® MX250 met 2GB GDDR5 GPU. De notebooks blijven koel dankzij een op haaienvinnen geïnspireerd koelsysteem dat zorgt voor een betere warmtegeleiding. De 57,4Wh (MateBook 14) accu zorgt samen met allerlei door Huawei ingebouwde energiebesparende slimmigheden voor een lange gebruikstijd.

Ook deze notebooks ondersteunen HUAWEI Share 3.0 met OneHop en Clipboard Sharing. Beide apparaten zijn gericht op studenten en young professionals, met features zoals de Finger Gestures Screenshot (beschikbaar voor MateBooks met touchscreen en HUAWEI PC Manager 9.1), Fingerprint Button 2.0 en Dolby Atmos®. De apparaten zorgen ervoor dat gebruikers altijd en waar dan ook verbonden zijn en dat ze hun smartphones en computers naadloos met elkaar kunnen laten samenwerken.

Meer informatie is te vinden op: Matebook 13.

5G Foldable Smartphone: HUAWEI Mate X
De HUAWEI Mate X kenmerkt de geboorte van een nieuwe generatie smartphones. Het toestel combineert 5G, een opvouwbaar scherm, AI en een geheel nieuwe manier van communiceren, waardoor een tot nu toe ongekende gebruikerservaring ontstaat.

De 2-in-1 lichtgewicht opvouwbare smartphone én tablet in de kleur Interstellar Blue, toont de toekomst van smartphones. Het toestel beschikt over een flexibel OLED-paneel en een Falcon Wing mechanisch scharnier dat stijl met technologie combineert. Dankzij het flexibele display heeft de smartphone een nieuwe interface, waarbij een zeer groot scherm en draagbaarheid hand in hand gaan. De 7nm 5G multimodus modemchipset Balong 5000, ‘s werelds snelste 5G-modem, zorgt voor up- en downloadsnelheden die tot voor kort onmogelijk waren.

In tabletmodus is de HUAWEI Mate X de ideale krachtbron voor mobiele productiviteit. Multitasking is eenvoudiger dan ooit. Gebruikers kunnen werken op twee schermen tegelijkertijd en zo verschillende taken op hetzelfde moment uitvoeren. Een desktopervaring op een smartphone.

Huawei’s flagship smartphones gaan altijd gepaard met krachtige camera’s en dat is dit voor de HUAWEI Mate X niet anders. Dankzij het opvouwbare ontwerp is het mogelijk om zowel de voor- als achter-camera tegelijk te gebruiken. Zo ontstaan er allerlei nieuwe film- en fotografiemogelijkheden. De 4.500mAh accu die HUAWEI SuperCharge ondersteunt, zorgt er tot slot voor dat het toestel aan de vraag naar betere prestaties batterij in het 5G tijdperk voldoet.

HUAWEI 5G CPE Pro brengt 5G naar Smart Homes
Balong 5000 ontketent het 5G-tijdperk. De modemchipset ondersteunt naast smartphones een breed scala aan 5G-producten zoals 5G-modules en breedband toestellen voor thuis en in voertuigen.

De Huawei 5G CPE Pro ondersteunt zowel draadloze 4G als 5G netwerken. Op een 5G-netwerk kan een 1GB HD video in drie seconden worden gedownload en kunnen 8K video’s zonder hapering worden gestreamd. Het apparaat met nieuwe Wi-Fi 6-technologie levert snelheden tot wel 4,8 Gbps en is daarmee de eerste 5G CPE die HUAWEI HiLink protocollen ondersteunt. De nieuwe CPE brengt smarthomes en kleine en middelgrote kantoren het 5G-tijdperk in.

Geef een reactie