HUAWEI introduceert ultradunne Matebook 13

HUAWEI introduceert ultradunne Matebook 13

Huawei lanceert de HUAWEI MateBook 13. Dit is het eerste 13-inch ultradraagbare toestel in de nieuwe lijn MateBooks. Het Fullview-display in combinatie met de premium kwaliteit en draagbaarheid maken de Matebook 13 perfect voor digital nomads. Met de Huawei Share-functie wisselen gebruikers naadloos bestanden uit tussen hun notebook en smartphone. De aan/uit toets, vingerafdrukverificatie en een inlogsysteem zijn gecombineerd in één enkele One Touch knop.

Andere highlights: fast charge, vingerafdrukbeveiliging en Huawei Share

FullView-display
De MateBook 13 beschikt over het onmiskenbare MateBook-DNA, met een strak ontwerp en een 3:2 Huawei FullView-scherm met een scherm-toestelverhouding van 88 procent. Daarmee biedt de MateBook 13 heel veel scherm in een kleine behuizing. In tegenstelling tot de meeste 16:9-laptops op de markt, beschikt de HUAWEI MateBook 13 over een 3:2-scherm, waardoor productiviteitsapps zoals Microsoft Word meer inhoud weergeven en het gebruiksgemak toeneemt. De nieuwste MateBook is uitgerust met een 2K-scherm (2160×1440 op 200ppi) met een contrastverhouding van 1000:1, dat 100 procent van het RGB-kleurengamma ondersteunt. Daardoor worden alle details van HD-foto’s of Blu-ray kwaliteit films levendig weergegeven.

Met één druk op de knop
Dankzij de One Touch-knop die de aan/uit toets, vingerafdrukverificatie en het inlogsysteem combineert in één toets kun gebruikers in één beweging je pc aanzetten en aan de slag gaan, zonder dat ze eerst hun wachtwoord moeten invoeren of afzonderlijk hun vingerafdruk moeten scannen.

Supersnel laden
De bijgeleverde 65W-voedingsadapter ondersteunt fast charge, waardoor een korte laadbeurt van 15 minuten tot 2,5 uur gebruikstijd geeft. De adapter is licht en draagbaar en is ook geschikt om andere mobiele apparaten, zoals smartphones, mee op te laden. Daarmee volstaat één lader voor alle apparaten.

Naadloze verbinding tussen smartphone en notebook
Met de MateBook 13 kondigt Huawei ook de derde generatie HUAWEI Share aan, waarmee alle apparaten van gebruikers naadloos met elkaar verbonden kunnen worden. De share functie met ‘OneHop’ maakt snelle synchronisatie mogelijk tussen de Matebook 13 en smartphones. USB-kabels zijn daardoor eindelijk overbodig. Gebruikers maken simpelweg verbinding via Wi-Fi en kunnen vervolgens video’s, afbeeldingen en andere bestanden snel, eenvoudig en veilig overdragen, zonder mobiele data te verbruiken. Met de overzichtelijke interface kunnen gebruikers bijvoorbeeld de Photo Gallery van de HUAWEI MateBook 13 synchroniseren met die van hun mobiel. Dat doen ze door eenvoudigweg de bestanden te selecteren en op het gewenste bestemmingsapparaat te klikken.

Ultralichte compagnon voor onderweg
De Huawei MateBook 13 beschikt over een minimalistisch ontwerp met metaal look, afgewerkt met strakke aluminium randen die zijn geslepen door middel van CNC-diamantslijpen. Met zijn compacte afmetingen (286 x 211 x 14,9 mm) en beperkt gewicht (1,28 kg) is de notebook ideaal voor gebruikers die altijd onderweg zijn.

Topklasse op alle vlakken
Om deze krachtpatser van een CPU op temperatuur te houden, heeft het apparaat een ultramodern koelsysteem met stille en krachtige ventilatoren genaamd Huawei Shark Fin Design 2.0. De supersnelle dubbele ventilatoren werken bijna geruisloos en het Intelligent Filtering systeem monitort continu de temperatuursverandering. Navigeren is kinderspel, omdat de notebook beschikt over een groot Clickpad met veel bewegingsruimte en een toetsenbord met optimale afstand tussen toetsen. Het Dolby Atmos-geluidssysteem® zorgt voor een meeslepende entertainment ervaring met surround-geluid en krachtige geluidseffecten. Last but not least, de supersnelle PCIe SSD vermijdt langzame lees- en schrijfsnelheden.

Ultieme gebruikerservaring
”Als onderdeel van de nieuwe generatie MateBooks is de Huawei MateBook 13 een natuurlijke uitbreiding van de all-connected devices strategie van Huawei. Het biedt ons de kans om onze smartphone-innovaties naar de notebook sector te brengen. Dankzij die opgebouwde expertise kunnen we snellere, ultralichte notebooks ontwikkelen,” zegt Walter Ji, President West-Europa Consumer Business Group, Huawei. “Als organisatie blijven we ons volledig inzetten voor de ontwikkeling van geïntegreerde verbindingsoplossingen die smartphones, pc’s en andere apparaten samenbrengen om onze klanten de ultieme pc-gebruikerservaring te bieden.”

Varianten
Matebook 13, waarbij de naam verwijst naar het 13 inch formaat, is per direct verkrijgbaar in twee varianten. Matebook 13 met i5-8th Gen. komt met 256GB geheugen voor € 999. De andere variant is met een i7-8th Gen. chipset, 512GB geheugen en een touch screen voor € 1,299.

One thought on “HUAWEI introduceert ultradunne Matebook 13

Geef een reactie