Huawei P20, geen Pro en geen Lite

Huawei P20, geen Pro en geen Lite

De Huawei P20 komt uit de serie waar ook de Huawei P20 Pro en de Huawei P20 Lite toe behoren.

De Huawei P20 is de opvolger van de P10, en heeft enkele ontwerpwijzigingen mee gekregen van de ontwerpers van Huawei. De achterzijde is van glas. Ook hebben de ontwerpers besloten om de 3,5 mm hoofdtelefoon aansluiting weg te laten en een extra SD-kaart kan men ook niet plaatsten. De vingerafdruk sensor is verplaatst van de achter naar de voorzijde van het toestel.

 

Huawei P20

Even snel alles op een rijtje

  • Processor: Huawei Kirin 970 octa-core met NPU
  • Scherm: 5.8 inch 2244×1080 pixels resolutie LCD (428 ppi)
  • OS: Android 8.1 Oreo met EMUI 8.1
  • RAM: 4GB
  • opslag: 128GB intern geheugen.
  • Camera: Achterzijde, dual camera, één 20 megapixel f/1.6 aperture monochrome camera en één 12 megapixel RGB f/1.8 camera Voorzijde 24 megapixel f/2.0 aperture
  • Batterij: 3400 mAh met SuperCharge snel en safe laad technologie.
  • Afmeting: 149.1 x 70.8 x 7.65 mm , 165 gram.
  • Kleuren: Zwart, rosé, goud, champagne goud.

 

Als we Huawei zeggen weten we dat het om een sterk staaltje technologie gaat. De Huawei P20 beschikt daarom ook over verbluffende hardware. Maar laten we beginnen met het uiterlijk van dit toestel.

Door de schermranden te minimaliseren maakt de Huawei P20 maximaal gebruik van de schermafmeting van 5.8 inch. Met de toevoeging van de wel bekende notch aan de bovenzijde van het scherm welke ook uitgeschakeld kan worden, word er echt maximaal van het scherm gebruik gemaakt. Aan de onderzijde van het scherm bevind de langwerpige vingerafdruksensor welke onder het glas zit.

Aan de zijkant zien we de volume harder en zachter knop, met daaronder de aan/uit knop die een opvallende elegante rode streep heeft mee gekregen.

 

Huawei P20

 

De USB-C poort zit aan de onderzijde van het toestel, en deze kan ook gebruikt worden om een hoofdtelefoon aan te sluiten. dit kan door de mee geleverde in-ear doppjes te gebruiken. Maar er kan een een verloop kabeltje (ook meegeleverd) in geplugd worden zodat er een 3,5 mm aansluiting ontstaat en je je eigen hoofdtelefoon kan aansluiten.

 

Het geluid dat uit de enkele luidspreker aan de onderzijde van de smartphone komt is aan de luide kant en vervormt een beetje. Maar het grootste deel van de tijd gebruik ik de hoofdtelefoon welke prima geluid levert.

Toch blijft het opvallend dat Huawei haar P 20 series blijft uitvoeren met 1080 pixels schermen, waarschijnlijk zal dit te maken hebben met de levensduur van de batterij.

De Kirin 970 chipset in combinatie met Android 8.1 met de daarover heen gelegde EMUI 8.1 schil van Huawei zorgen ervoor dat het het toestel snel en probleemloos werkt, en verslaan hierin toestellen van andere merken.

 

Huawei P20

 

Ook blinkt de Huawei P20 uit in de camera, deze Leica dual-lens ervaring verbetert de prestaties bij weinig licht via de AI functie. De twee camera’s bevinden linksboven op de achterzijde in een iets uit het toestel stekende behuizing met de flits eronder. Een iets minder detail is dat de naam Leica op de behuizing staat. De 12 megapixel RGB sensor heeft een pixelgroote van 1,55 μm welke ervoor zorgt dat de software bij weinig licht zeer goede resultaten behaald. En kan uit een ruime keuze aan instel-mogelijkheden gekozen worden uit zeer veel opties om nog mooiere foto’s en video’s te maken. Verder beschikt het toestel over nog twee 20 megapixel camera’s wat het totaal op drie zet. De camera op de voorzijde van het toestel heeft 24 megapixels.

 

De EMUI versie heeft het de afgelopen jaren moeilijk gehad, deze niet altijd gewaardeerde schil werd niet door iedereen op prijs gesteld. Maar sinds dat EMUI 6 werd gelanceerd is het uiterlijk en gedrag naar de Europese gebruiker vernieuwd.

Met de batterij welke 3400 mAh als standaard-waarde heeft en 3320 als minimum-waarde, zorgt dat de stab-by tijd bijna 17 dagen is. en er kan 19 uur aan een stuk gebeld worden. Door de door Huawei ontwikkelde snel-laad techniek kan de batterij in 1,5 uur helemaal opgeladen worden.

 

Ook zijn er voor de Huawei P20 verschillende  accessoires verkrijgbaar. zo word er standaard een doorzichtige case meegeleverd, maar er kan ook gekozen worden voor een flip-case welke het toestel luxurious uit doen laten zien. De voorzijde hiervan is gedeeltelijk doorzichtig zodat je nooit een melding die je ontvangt hoeft te missen.

De Huawei P20 is verkrijgbaar bij onderandere onderstaande winkels en webwinkels:

Huawei web-store

Bol.Com

Media Markt

Coolblue  Bij Coolblue tijdelijk oordopjes ter waarde van 159 euro gratis cadeau.

 

 

 

Geef een reactie