Huawei Watch Review

Huawei Watch Review

De afgelopen maanden heb ik de eerste Huawei Watch mogen reviewen. Vandaag lees je hier mijn bevindingen over dit horloge de plus en min punten en wat ik denk dat ze met de Huawei Watch 2 hadden moeten verbeteren.

Even wat informatie

De Huawei Watch is het eerste horloge wat Huawei heeft uitgebracht. Dit horloge draait op Android Wear en heeft onder andere een hartslag meter en een stappenteller. Ik heb op het moment het model met een RVS (roest vrij staal) band. Dit geeft een premium uiterlijk aan het horloge. Het horloge heeft een schermresolutie van 400 x 400 wat erg weinig lijkt, maar let wel op dat het over een scherm gaat wat om je pols zit en waar je geen films of wat dan ook op kijkt. Ook heeft dit horloge iets wat niet veel andere smart watches hebben. Namelijk een ingebouwde speaker. Hiermee is het zelfs mogelijk om via je horloge te bellen, al kan deze niet op zich zelf bellen aangezien er geen SIM kaart in kan. Dit zal niet erg zijn aangezien je toch eigenlijk altijd je telefoon wel bij je hebt. Verder zit er een erg goede batterij in die ongeveer 36 uur mee gaat bij normaal gebruik. Dit houd in dat het scherm eigenlijk altijd aan staat maar wel een zwarte achtergrond heeft en in het wit de tijd weer geeft. Dit verandert zodra je je horloge beweegt en uit zijn ‘ slaapstand’ haalt.

 

Dagelijks gebruik

In de ochtend

Het dagelijks gebruik van dit horloge is erg fijn. Ik doe s’ ochtends zodra ik uit bed kom eigenlijk meteen mijn horloge om. Dit meestal wel na het douchen, al is het wel mogelijk om met het horloge te douchen aangezien hij spatwater dicht is. Dit is dus een mogelijkheid, maar niet erg aangeraden. Zodra ik het horloge om doe is deze volledig opgeladen en klaar voor een lange dag. Ik kijk meestal eerst of er nog berichtjes binnen zijn gekomen die belangrijk zijn voordat ik met mijn normale bezigheden begin. Op dit moment ga ik meestal snel ontbijten om hierna naar school te gaan. Ik heb ondertussen via mijn horloge en de reageren met spraak functie al overlegt hoe laat ik bij een bepaald punt sta. Zodra ik de deur uit loop heb ik mijn bluetooth oordopjes al in en zeg ik tegen mijn horloge dat ik muziek wil luisteren. Dit gaat allemaal automatisch hierna dus hoef ik mijn telefoon niet uit mijn broekzak te halen. Onderweg kijk ik nog naar mijn horloge voor de tijd, berichtjes en stappen maar dat is het wel. De metro zit ‘s ochtends meestal erg vol en op dit moment is het horloge namelijk echt een uitkomst. Je zal je afvragen waarom dan? Om de hele simpele reden dat ik niet iedere keer ongemakkelijk mijn telefoon uit mijn broekzak hoef te halen en mensen aan te stoten.

Overdag

Voor de rest van de dag is de hoofd functie van het horloge toch echt de tijd. Wanneer moet ik ergens zijn, hoe lang heb ik nog enzovoort. Misschien zeg je nu maar dat is vast niet alles wat je met je horloge op school doet. Je gebruikt hem ook vast voor spieken! Maar ik moet je hier helaas in teleurstellen. Nee dit gebeurt niet om de simpele reden dat het gewoon niet kan! Tegenwoordig is op bijna iedere school namelijk verplicht zowel je horloge als je telefoon in je tas te stoppen. Deze moet uit voor in het lokaal wanneer er een examen of proefwerk word gemaakt. Dit zijn een aantal strengere regels tegenwoordig voor het tegen gaan fraude tijdens examens.

Avond

In de avond word het horloge bij mij vooral gebruikt om meldingen te bekijken tijdens het film of serie kijken of tijdens mijn huiswerk. Voor de rest doe ik over de gehele dag wel mijn hartslag meerder malen meten en hou ik mijn stappen bij aangezien ik wel een minimum van 12000 wil hebben.

Uiterlijk

Het uiterlijk van dit horloge is heel erg chique. Het heeft een heel erg premium gevoel en doordat ik de metalen versie heb voelt het ook al een echt horloge om mijn pols dit komt mede door het iets zware gewicht van het horloge.

Sinds een aantal weken runt mijn horloge op Android Wear 2.0 dit heeft wel een heel aantal verbeteringen met zich mee gebracht mede met het design. Dit is een stuk schoner en gemakkelijker geworden. Al moet ik wel zeggen dat het aan het begin toch echt wel weer even wennen was.

Algemene bevindingen

Ik vind het een erg fijn toestel in gebruik. Het is een toevoeging aan mijn telefoon waar ik eigenlijk niet meer zonder kan. Het idee om bij elke melding mijn telefoon uit mijn broekzak te moeten halen, of niet meer de spraak commando’s te kunnen gebruiken vind ik niet fijn. Verder is het wel zo dat het horloge af en toe wat traag reageert. Dit is meestal wanneer deze warm is door de zon, een aantal keer heb ik ook al de melding gehad dat Android Wear er gewoon mee was gestopt. Dit is natuurlijk niet fijn maar lost zichzelf weer op. Ook is het zo dat apps af en toe niet helemaal lekker opstarten. Verder ben ik heel erg te spreken over de batterij duur. Ik ben nog wel eens vroeg op en ga pas erg laat weer naar bed. Door de batterij duur van 36 uur is het niet nodig om hem tussendoor nog op te laden. Over het algemeen kan deze van 8 uur in de ochtend tot de volgende dag een uurtje of 6 a 7 mee met uitzonderingen natuurlijk. Verder werkt de hartslag meter echt heel erg goed.

Wat moet er anders bij het volgende model?

De opvolger van dit horloge is natuurlijk al uit maar ik wil het er toch nog even over hebben. Als eerst zou ik zeggen dat het horloge iets meer warmte bestendig moet zijn. Dit zou echt een verbetering zijn zodat die minder snel vast loopt. Ook zou het een aardige toevoeging zijn om gewoon volledig water dicht te zijn. Dit zodat je er echt alles mee kan doen. Maar voor de rest zou ik niet heel erg veel veranderen. Wel zou ik als ik Huawei was nog proberen er een iets grotere batterij in te proppen zodat je met gemak er 2 volle dagen gebruik van kan maken.

Conclusie

De algemene conclusie is eigenlijk vrij simpel. Het is een erg goede horloge, maar naar mijn idee met een net iets te hoge prijs. Ook al is het model al vrij oud hij gaat toch nog over de toonbank voor een grove 400 euro. Hier kan je gewoon een hele telefoon van kopen, dus is naar mijn idee wel wat aan de hoge kant.

Wil je een goed uitziend horloge en durf je best wat geld er aan uit te geven is dit een mooie horloge om te kopen.

 

#TeamHuaweiNL

Geef een reactie