Huawei Watch 1 krijgt Android Wear 2.0

Huawei Watch 1 krijgt Android Wear 2.0

Gister ochtend was het zo ver de Huawei Watch van de eerste generatie kreeg eindelijk de langverwachte update. Deze werd eerder uitgesteld vanwege een grote bug in de wear software.

Wat duurde zo lang?

In de eerste instantie zou de eerste generatie van de Huawei Watch de update begin vorige maand al binnen krijgen. Maar toen gebeurde er iets, nou ja eigenlijk was het meer dat er niets gebeurde. Geen enkele gebruiker kreeg de update waar al zo lang op werd gewacht. Een dag of 2 daarna kwam ook aan het licht waarom dit eigenlijk zo was. In de Android Wear 2.0 software zat een dermate grote bug dat Google had besloten de update nog niet uit te rollen en dit pas te doen zodra deze bug helemaal weg was.

De uitrol

Nu net iets meer als een maand later was het dan eindelijk zo ver. Google en Huawei hebben de bug uit de software gehaald en gister begon dan ook eindelijk de uitrol van de update. Een aantal gebruikers kreeg deze meteen OTA (Over The Air) maar bij een aantal gebruikers had het horloge iets meer nodig. Zelf heb ik het nog helemaal niet voor elkaar gekregen om de update te draaien op mijn horloge. Een van onze andere ambassadeurs wel. Hij vind het wel weer even helemaal opnieuw wennen aangezien de complete besturing anders is geworden.

Hoe updaten

Wanneer je horloge zelf niet aangeeft dat deze een update beschikbaar heeft kan je hem hierbij een beetje helpen. Je gaat naar de instellingen en hier klik je op “Over” daarna klik je op “Systeem updates”  hier zal je waarschijnlijk een groen vakje te zien krijgen met de melding dat het systeem up to date is maar als je wil proberen hem zo snel mogelijk binnen te krijgen zal je je horloge af moeten doen deze aan de lader leggen en aan de zijkant van het groene vlak ongeveer 1 keer per seconde tikken. Ook moet je je horloge met WiFi verbinden en daarvoor bluetooth  op je telefoon uit zetten. Dit werkt soms maar niet altijd.

 

Heb jij de update al? Zo ja wat vind jij ervan? Vertel ons het in de comments!

 

#TeamHuaweiNL

One thought on “Huawei Watch 1 krijgt Android Wear 2.0

  1. Hoi, Huawei 2 is bijgewerkt maar blijft hangen op controleren op updates…..irritant..dit is al 2 dagen zo. Horloge dus onbruikbaar.

Geef een reactie