KPN gaat VOLTE ondersteunen Huawei toestellen

KPN gaat VOLTE ondersteunen Huawei toestellen

Op het moment is KPN bezig om een gloed nieuwe functie voor hun klanten uit te rollen. Namelijk het VOLTE bellen. Ook wel bekent als het bellen over je 4G verbinding. Dit zodat je ook normaal kan bellen op plekken waar er normaal geen bereik zou zijn voor normaal bellen.

Wat is VOLTE?

VOLTE is eigenlijk een samenvoeging van 2 woorden. Namelijk Voice en LTE wat weer staat voor Long Term Evolution, dit is 4G. Wat het woord dus eigenlijk al zeg, is het Spraak over een 4G verbinding van je telefoon. Dit zorgt er dus voor dat je eigenlijk vanaf iedere locatie waar je 4G hebt kan bellen zonder dat je last hebt van een slechte verbinding.

Waarom VOLTE?

Met VOLTE zou je dus op bepaalde locaties ook onder de grond kunnen bellen. Aangezien er bij bijvoorbeeld Metro stations 4G versterkers onder de grond zijn aangebracht. Dit zorgt er dus voor dat je eigenlijk overal wel bereikbaar bent.

Ontwikkelingen KPN

Op het moment is KPN hard bezig om voor heel Nederland en alle toestellen die VOLTE ondersteunen deze techniek beschikbaar te maken. Op het moment ondersteunt KPN alleen nog maar een x aantal Samsung toestellen. Na een vraag die wij als ambassadeurs kregen over een Huawei toestel dat VOLTE zou ondersteunen maar bij KPN dit nog niet zou werken zijn wij op onderzoek uit gegaan. Wij hebben een medewerker van KPN gesproken via de telefoon. Nadat hij de vraag had beantwoord voor deze persoon hebben wij meteen even door gevraagd. In dit gesprek heeft deze medewerker vrij gegeven, dat KPN op het moment erg hard bezig is om VOLTE voor ieder toestel beschikbaar te maken. Samsung als een van de grootste in Nederland is als eerst op deze lijst geweest en nu is Huawei als 2de. Over de komende maanden zal KPN alle toestellen van iedere fabrikant gaan ondersteunen. Apple zal waarschijnlijk als een van de laatste komen.

Wanneer precies beschikbaar

Over de precieze datum is niet heel erg veel te zeggen. KPN zal iedereen met een Huawei en waarschijnlijk Honor toestel ter zijner tijd op de hoogte brengen. Dit zal gebeuren door een berichtje dat je van KPN zal krijgen via je SIM kaart.  De verwachting is dat dit over ongeveer 2 weken zal gebeuren.

Heb jij een Huawei of Honor toestel en een KPN abonnement laat het ons dan weten wanneer deze functie daadwerkelijk beschikbaar is.!

 

#TeamHuaweiNL

Geef een reactie