Google stelt Android Wear 2.0 update voor Huawei Watch uit

Google stelt Android Wear 2.0 update voor Huawei Watch uit

Google heeft de Android Wear 2.0 update voor de eerste generatie Huawei Watch uitgesteld. De uitrol voor de Huawei Watch had Google eigenlijk ingepland voor in maart.

Uitstel

Google heeft de Android Wear 2.0 update uitgesteld voor de eerste generatie Huawei Watch. Dit uitstel heeft er mee te maken dat de Android Wear software last heeft van een bug. Op het moment is het nog niet bekend wat de bug daadwerkelijk is. In ieder geval niet voor de media, Google werkt op dit moment aan een oplossing.

Het uitstel wordt door Google bevestigd tegenover de site Wareble. Maar er wordt niet bij verteld welke bug de release van de update tegenhoudt. De oorspronkelijke lancering van de update voor de Huawei Watch stond gepland voor maart.

De door Huawei op het MWC aangekondigde Huawei Watch 2 en de Huawei Watch Sport, beide draaien vanuit de doos standaard op het nieuwe Android Wear 2.0.

Android Wear 2.0

In de nieuwste versie van Android Wear wordt het mogelijk om apps direct vanaf de smartwatch uit de PlayStore te downloaden zonder dat er een telefoon nodig is. Ook is het mogelijk om op berichten te reageren via het ingebouwde toetsenbord.

De belangrijkste functie van Android Wear 2.0 lijkt ons wel dat de smartwatches nu zelf verbinding met een netwerk kunnen maken. Waardoor het minder noodzakelijk is om je telefoon bijvoorbeeld in huis bij je te dragen.

Wanneer de Android Wear 2.0 update voor de Huawei Watch uitrolt is nog niet bekend maar lees je natuurlijk hier terug.

Verder zijn we dan ook benieuwd naar jullie bevindingen over het nieuwe Android Wear.

Bron Tweakers

 

#TeamHuaweiNL

Geef een reactie