Huawei Y6, klein en compact toestel.

Huawei Y6, klein en compact toestel.

Huawei Y6

De Huawei Y6 is een klein, goedkoop en goed toestel. Het heeft een Quadcore 1.1 GHz CPU en draait op Adroid 5.1.1. Het heeft een goede accu, waar je lang mee kan doen. Ik ben een grootgebruiker, dwz dat ik elke avond mijn toestel moet opladen. Ik gebruik vooral WhatsApp, Facebook, Tumblr, Chrome en mail. Ik kijk video’s, lees de krant en ook lees ik heel veel op mijn telefoon. Daarvoor gebruik ik een E-reader app, Aldiko. Tekstverwerkingsprogramma’s of office applicaties vind ik niet te doen op zo’n klein toestel. Te dikke vingers denk ik. De voordelen van de Y6 zijn klein en compact, een helder groot scherm voor deze prijsklasse.

(Foto gemaakt met Huawei Mate 7)

Dual sim Huawei Y6-slotsen SD kaart

De dual sim is een groot voordeel. Voor mensen die een zakelijke telefoon hebben en een prive telefoon is het een uitkomst. Ik persoonlijk vind dual sim handig in het buitenland. Geen dure bundels meer maar een lokaal simkaartje voor weinig met veel mb’s. tevens is er een apart slot voor extra opslag hier past een micro sdkaartje in. Voor de toegang tot de simslots en de sd kaart slot moet je de achterkant er af en de batterij eruit halen. Die achterkant is vrij dun en kwetsbaar. De Huawei Y6 vlekt ook snel. Ik heb dit toestel om te testen en ik bleef er mee poetsen. Elke vingerafdruk zie je en het lijkt snel alsof het beeldscherm vet is. De batterij is heel compact. Opladen gaat heel snel met een uurtje of 3 zit hij al weer bijna vol.

(Foto gemaakt met Huawei Y6)

CamHuawei Y6 foto1era

De camera valt mee, een 8mb aan de achterzijde en 2mb aan de voorkant. Aan de achterzijde zit een flits aan de voorkant niet. Natuurlijk beschikt het toestel over de “mooimaken” optie, zoals alle Huawei toestellen. Ook kan je een vooringesteld filter gebruiken als je dat wil. Het filter is ook achteraf te gebruiken De Huawei Y6 maakt leuke foto’s. Voor de vakantie zal ik je toch aan raden om een fototoestel mee te nemen. De frontcamera is niet goed. Korrelig beeld.

Eind oordeel

Wel vind ik het zelf een nadeel dat alle knoppen aan dezelfde kant zitten. Daardoor heb je al snel een verkeerde knop te pakken als je hem uit wil zetten. Dan gaat hij zachter en als hij zachter moet gaat hij uit. De Huawei Y6 doet verder precies wat het moet doen. Het opslaggeheugen is aan de krappe kant. Maar als je niet te veel apps installeert dan gaat het makkelijk. Ik had 3 spellen, Candy Crush, Farm Heroes Saga en Hay Day, 2 kranten, nieuwssites met pushberichten en Messenger. Daarnaast zijn een aantal apps al voor geïnstalleerd zoals Facebook, Twitter en WPS office. Het openen en laden van een spel duurt wel even en als het eenmaal geopend is dan werkt het perfect. Verder is het een toestel met weinig echte uitblinkers. Eigenlijk een beetje saai. Ideaal als je nog een jaartje moet voor je een ander toestel kan uitzoeken. Als smartphone doet hij precies wat hij belooft. Een degelijk goed toestel voor weinig geld. Prijs bij Phone House €139 of bij Coolblue voor € 149.

Geef een reactie