Huawei G8 Rio. High-end smartphone.

Huawei G8 Rio. High-end smartphone.

Huawei G8 Rio

De Huawei G8 Rio is een fijn toestel met een prachtige vormgeving. Ik heb de black/grey uitvoering, dus hoogglans zwart met een grijs metalen achterkant. Door de metalen rand aan de zijkant komt hij stoer over. De vingerprintscanner aan de achterkant heeft een klein randje zodat je voelt waar hij zit. Met de scanner kan je je toestel unlocken zonder de code te hoeven ingeven. Ook heeft hij een degelijk gewicht. Het ligt stevig in de hand.

Inhoud doosHuawei g8 Rio-doos

Hij wordt geleverd in een doos met een lader, usbsnoer en een setje in ear oordopjes. De oordopjes vind ik niet zo fijn zitten, ze sluiten niet zo fijn aan in mijn oor.De Huawei G8 heeft een dual sim en geheugenuitbreiding in 1 slot. Dat is wel een nadeel want je kan niet en een extra sim plaatsen en een micro SD kaartje, alleen maar de een of de ander.

 

 

 Huawei g8 Rio-slotsScherm en led

Het scherm is groot 5.5 inch en zeer helder. Persoonlijk vond ik hem op automatisch nog te scherp en heb ik hem handmatig lager gezet. Voor games is de Huawei G8 Rio perfect, mooi strak duidelijk beeld. Lezen is ook prima, wel op verminderde helderheid. Want zelfs in de nachtmodus geeft hij net zo veel licht als een bouwlamp. En dat is niet handig op je slaapkamer. Aan de voorkant zit een statusled die verschillende kleuren gebruikt voor diverse meldingen. Zo weet je aan de kleur te herkennen of je een whatsappje hebt ontvangen of een Facebookberichtje. (mits je melding hebt aanstaan natuurlijk)

 Aan de binnenkant

De Huawei G8 Rio loopt op een Snapdragon 615 chipset en heeft 3 GB RAM geheugen, voldoende voor de doorsnee gebruiker. Hij schakelt moeiteloos over bij programma’s en games. Het interne geheugen van 32 GB is ruim voldoende. Mocht je veel foto’s maken of krijgen (of WhatsApp foto’s en filmpjes) dan is het raadzaam om geheugen uit te breiden. De G8 draait op Android Lollipop 5.1. Dit zit verpakt in de Emui van Huawei. Hierin zitten een paar handige apps die iedereen wel kan gebruiken. Zoals telefoonbeheer waarin je meteen overbodige bestanden en cache bestanden kan opruimen. ‘De app Thema’s is ook heel leuk op die manier kan je een home screen en app iconen uitzoeken.

Accu

De accu zit intern zoals bij de meeste high-end toestellen. Je kan deze ook niet vervangen. Het is een 3.000 mAh accu. Totaal standby tijd is volgens de specs 71 uur, Bij intensief gebruik valt de Huawei G8 Rio iets tegen en gaat hij sneller leeg dan kan je het toestel 10 uur gebruiken voor dat je hem opnieuw moet opladen. Er is geen snellaadfunctie.

Camera

De camera aan de achterzijde heeft 13 Mp en een flits. Natuurlijk ontbreekt de “mooimaak” functie niet en kan je tijdens het foto’s maken ook al filters gebruiken. De foto’s zijn mooi scherp. Ook voor bewerking op de pc zijn ze groot genoeg. Aan de voorkant zit een 5 mp camera. Leuk voor selfies.

Huawei G8 Rio foto 2       Huawei G8 Rio foto 1

Eind oordeel

Ik ben zeer tevreden met de Huawei G8 Rio.. Hij is in de winkel te koop, bij Phonehouse bijvoorbeeld voor € 359 en bij Mobiel.nl voor € 327. Het loont zich dus om te gaan shoppen. Voor die prijs heb je een goede High-end smartphone. Hij is snel, ziet er goed uit en ik kan er alles mee doen wat ik wil. Voor de meer intensievere thuisgebruiker kan ik deze telefoon echt aanraden.

Geef een reactie