Notificatie Probleem in EMUI 5.0 & een Oplossing

Notificatie Probleem in EMUI 5.0 & een Oplossing

Het Probleem

In EMUI 5.0 zit een probleem. Dit probleem heeft ermee te maken dat in deze nieuwe versie van EMUI en Android de developers in China een nogal wat irritante keuze hebben gemaakt. In deze versie heb je namelijk voor je notificatiebalk welgeteld 2 opties zitten. De optie ‘geen’ of ‘nummers’. Nu zal je vast denken van waar heb jij het nou weer over? Zal ik je even uitleggen. Bij een normale stock  Android versie zal je zodra je een notificatie krijgt een steeds drukkere notificatiebalk krijgen. Nu heb je dus in de nieuwe EMUI die optie dus niet meer. Hieronder de 2 opties die je hebt.

screenshot_20161129-140116
Geen Notificaties
screenshot_20161129-140103
Notificaties als nummer

Je zal nu wel denken jij hebt dit probleem alleen omdat je de Beta van EMUI 5.0 met Android 7.0 op je Honor 8 hebt staan maar niets is minder waard. De Huawei Mate 9 die vanuit de fabriek op deze software draait heeft dit ook en hier is echt expres voor gekozen. De notificatie opties die je nu dus hebt zullen waarschijnlijk zo blijven.

 

De oplossing

Nu kregen een aantal van ons net een notificatie binnen van onze vrienden van Androidworld.nl met een artikel voor custom notificiaties. Wij dachten bij onszelf misschien is dit wel de oplossing voor het probleem wat wij met de notificiaties hebben. Deze app genaamd “Status” geeft jou zonder dat je root toegang of wat dan ook hoeft te hebben de mogelijkheid om je notificatiebar aan te passen. Wij hebben dit dus geprobeerd en het werkte uitstekend. De app heeft heel erg veel mogelijkheden wat het een erg fijne app maakt die jou wens gewoon kan invullen.

Zoals je kan zien staat deze app vol met opties en word dus ook door ons aanbevolen om te gebruiken als je de nieuwe opties op bijvoorbeeld je Mate 9 of Honor 8 niet fijn vind!

#TeamHuaweiNL

 

Geef een reactie